| Autor |
osłabienie organizmu |
jadzkaa
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 19.07.08 |
|
Witam
Samo osłabienie organizmu spowodowane przez grypę nie koliduje z tabletkami prawda?
Pozdrawiam |
|
| Autor |
RE: osłabienie organizmu |
Paulina W
Administrator

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 28.02.08 |
|
jadzkaa,
z tabletkami kolidują tylko leki. Które - znajdziesz w FAQ.
Pozdrawiam
Paulina - edukatorka seksualna grupy Ponton
Porada wolontariuszy Pontonu nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Edukatorzy Pontonu nie mają wykształcenia medycznego, a ich porady mają jedynie charakter informacyjny. |
|
| Autor |
Zuzanna92
Użytkownik
Data rejestracji: 09.06.09 |
|
To znaczy, że np. gorączka (38stopni), lub przeziębienie nie osłabiają działania tabletek?
Zuzanna |
|
| Autor |
Paulina W
Administrator

Data rejestracji: 28.02.08 |
|
Zuzanna92,
nie, to niemożliwe.
Pozdrawiam
Paulina - edukatorka seksualna grupy Ponton
Porada wolontariuszy Pontonu nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Edukatorzy Pontonu nie mają wykształcenia medycznego, a ich porady mają jedynie charakter informacyjny. |
|
| Autor |
Kasia77
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 12.11.09 |
|
|
ja gdzieś przeczytałam, że na przeziebienie można stosować tylko niewielkie dawki paracetamolu to prawda? jestem teraz przeziebiona i nie wiem czy mogę wziać polopiryne s czy to nie będzie za duża dawka? |
|
| Autor |
Ania K
Administrator

Data rejestracji: 20.06.08 |
|
kekele,
o poradę w sprawie leczenia powinnaś zgłosić się do lekarza lub chociażby farmaceuty.
Pozdrawiam

|
| Autor |
Kasia77
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 12.11.09 |
|
|
tak, tylko mam na myśli czy taka dawka paracetamolu w polopirynie ma wpływ na tabletki antykoncepcyjne, gdzieś na internecie była lista różnych leków i była informacja o tym , że konkretna dawka (już nie pamietam jaka) może mieć wpływ na tabletki? |
|
| Autor |
Ania K
Administrator

Data rejestracji: 20.06.08 |
|
kekele,
żadne leki na przeziębienie nie mają związku ze skutecznością pigułek. Wszystkie grupy leków, które mogą osłabić działanie antykoncepcji hormonalnej zaczerpnięte właśnie z ulotek do tych środków wypisaliśmy w faq i nie ma sensu wymyślać samodzielnie nic ponad to.
Podstawą wiedzy na temat interakcji z pigułkami jest ulotka do pigułek i tam nie ma żadnych rewelacji na temat dawek np. paracetamolu. Nie warto wierzyć w mity krążące w internecie.
Pozdrawiam

|