Grupa Edukatorow Seksualnych "Ponton" - edukacja seksualna, porady
Strona Główna ][ Forum ][ Linki ][ Galeria ][ English ][ Rekomendacje ][ EdukatorzyWtorek, Wrzesień 07, 2010
O NAS
O NAS
CELE
WYDARZENIA
RAPORTY
WIEDZA
ARTYKUŁY
FAQ
SŁOWNIK
MULTIMEDIA
QUIZY
RECENZJE KSIĄŻEK
TELEFON ZAUFANIA
Wątki na Forum
Najnowsze Tematy
yaz
owulacja w 38/40 dni...
Krwawienie po stosunku
leki a bagaż
krwawienia
Najciekawsze Tematy
Pytanie(proszę o ... [104]
to może być ciąża? [81]
jestem w ciazy? !!!. [75]
Moge byc w ciazy?? [71]
Problem:/ [68]
Napisz do nas!
Nominacje
Gdzie jesteśmy?
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
Grupa Edukatorow Seksualnych "Ponton" - edukacja seksualna, porady | Antykoncepcja - poradnictwo | Antykoncepcja hormonalna
Autor osłabienie organizmu
jadzkaa
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 19.07.08
Dodane dnia 27/11/2009
Witamsmiley
Samo osłabienie organizmu spowodowane przez grypę nie koliduje z tabletkami prawda?

Pozdrawiam
Autor RE: osłabienie organizmu
Paulina W
Administrator

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 28.02.08
Dodane dnia 27/11/2009
jadzkaa,

z tabletkami kolidują tylko leki. Które - znajdziesz w FAQ.

Pozdrawiam

Paulina - edukatorka seksualna grupy Ponton

Porada wolontariuszy Pontonu nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Edukatorzy Pontonu nie mają wykształcenia medycznego, a ich porady mają jedynie charakter informacyjny.
Zuzanna92
Użytkownik

Data rejestracji: 09.06.09
Dodane dnia 08/02/2010
To znaczy, że np. gorączka (38stopni), lub przeziębienie nie osłabiają działania tabletek?

Zuzanna
Paulina W
Administrator

Data rejestracji: 28.02.08
Dodane dnia 08/02/2010
Zuzanna92,

nie, to niemożliwe.

Pozdrawiam

Paulina - edukatorka seksualna grupy Ponton

Porada wolontariuszy Pontonu nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Edukatorzy Pontonu nie mają wykształcenia medycznego, a ich porady mają jedynie charakter informacyjny.
Kasia77
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 12.11.09
Dodane dnia 08/02/2010
ja gdzieś przeczytałam, że na przeziebienie można stosować tylko niewielkie dawki paracetamolu to prawda? jestem teraz przeziebiona i nie wiem czy mogę wziać polopiryne s czy to nie będzie za duża dawka?
Ania K
Administrator

Data rejestracji: 20.06.08
Dodane dnia 08/02/2010
kekele,

o poradę w sprawie leczenia powinnaś zgłosić się do lekarza lub chociażby farmaceuty.

Pozdrawiam

Kasia77
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 12.11.09
Dodane dnia 08/02/2010
tak, tylko mam na myśli czy taka dawka paracetamolu w polopirynie ma wpływ na tabletki antykoncepcyjne, gdzieś na internecie była lista różnych leków i była informacja o tym , że konkretna dawka (już nie pamietam jaka) może mieć wpływ na tabletki?
Ania K
Administrator

Data rejestracji: 20.06.08
Dodane dnia 08/02/2010
kekele,

żadne leki na przeziębienie nie mają związku ze skutecznością pigułek. Wszystkie grupy leków, które mogą osłabić działanie antykoncepcji hormonalnej zaczerpnięte właśnie z ulotek do tych środków wypisaliśmy w faq i nie ma sensu wymyślać samodzielnie nic ponad to.

Podstawą wiedzy na temat interakcji z pigułkami jest ulotka do pigułek i tam nie ma żadnych rewelacji na temat dawek np. paracetamolu. Nie warto wierzyć w mity krążące w internecie.

Pozdrawiam

Copyright © 2006
3397761 Unikalnych wizyt; System CMS Php Fusion